Onze katten en de kosten

katten

Huisdieren zijn hartstikke leuk en gezellig, maar kosten toch ook vaak best wel wat geld. Zelf hebben we 2 katten die we voor geen goud zouden willen missen. Hieronder een overzicht van de kosten die wij ongeveer voor de katten maken.

Overzicht van de kosten

 • Zachtvoer: Onze katten zijn gek op Whiskas, en dan specifiek de zachte brokjes in saus. Ze eten de saus vaak als eerste op en later pas de brokjes. (12 zakjes voor 3,45 bij AH) Meestal krijgen ze 1 zakje per dag, naast hardvoer.
 • Hardvoer: We hebben altijd brokjes voor ze staan, zodat er altijd voer aanwezig is. Ze krijgen nu Perfect Fit Indoor. (4,29 voor 750 gram, maar tijdens 1+1 actie gekocht)
 • Waterfontein: De katten dronken niet zo goed vonden we, dus we hebben allerlei bakjes geprobeerd. Uiteindelijk hebben we een waterfontein gekocht. Dit blijkt goed te werken. (37 euro)
 • Kattengrind: Als kattengrind gebruiken wij de korrels van AH Basic. (1,29 per 5 kg)
 • Verzekering: We hebben voor beide katten een verzekering bij OHRA. De kosten zijn hiervoor ongeveer 12 euro per kat, per maand. Dus per jaar zijn we rond de 288 euro kwijt hiervoor. Dat is best veel, maar als er een operatie nodig is, dan heb je het er vaak al uit.
 • Trimsalon: Onze kat ‘Tijgertje’ (rode kat) heeft een hele dikke vacht. Helaas krijgt hij best wel vaak klitten in zijn vacht. We proberen hem wel te borstelen, maar soms zitten de klitten best wel diep. Daarom hebben we besloten om minimaal 2x per jaar naar een trimsalon te gaan. Meestal kost dit rond de 30 euro per keer. De klitten worden er dan weer uitgehaald en zijn vacht wordt uitgedund. Je merkt daarna echt dat hij een stukje blijer is.

  Heb jij huisdieren en geef jij veel geld uit aan je huisdieren?

 • 4 Comments

  Add a Comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *