Waar krijg je de hoogste rente op je spaarrekening?

rente

Op dit moment zijn de spaarrentes in Nederland bedroevend laag. Jaren terug kreeg je makkelijk 5% rente op je spaargeld, nu moet je al heel blij zijn met 0,5%. Om toch het meeste uit je spaargeld te kunnen halen ben ik eens gaan kijken bij welke bank je nou de meeste rente krijgt, en welke voorwaarden daar aanzitten. Het geld moet voor mij wel op elk moment opneembaar zijn.

Top 5 spaarrente

 RenteVoorwaarden
ASR Bank - Internet Spaarrekenening0,55%Rente is variabel. Het openen van een rekening is gratis.
KNAB - Flexibel Sparen0,55%Rente is variabel, en er is een betaalpakket nodig, kosten daarvan zijn 5 euro per maand. 1e 3 maanden gratis.
Moneyou - Vrij opneembaar0,50%Rente is variabel. Het openen van een rekening is gratis.
Argenta - Internet Spaarrekening0,50%Rente is variabel. Het openen van een rekening is gratis.
Anadolubank - Alfa Slimmer Sparen0,50%Rente is variabel. Het openen van een rekening is gratis.

*Alle banken vallen onder het depositogarantiestelsel van de Nederlandse Bank.

Zoals je ziet krijg je bij ASR Bank & KNAB de meeste rente. Een nadeel bij KNAB vind ik de hoge kosten. Dan haal je het rentevoordeel er eigenlijk niet uit, tenzij je ook je betaalrekening(en) bij KNAB hebt lopen. Bij de overige banken is een rekening openen helemaal gratis. Dus ik zou dan eerder kiezen voor ASR Bank.

Zelf heb ik op dit moment rekeningen bij Moneyou. Ik ben erg tevreden over de service en de werking van de website. Ook al is de rente iets lager dan bij ASR, ik laat mijn geld daar nog maar even staan. Mocht het verschil in rente nog groter worden, dan ga ik wel overstappen.

Mocht je meer willen halen uit je geld dan zou je een deposito kunnen overwegen. In het blog Deposito: Wat is het en levert het geld op? leg ik uit waar je op moeten letten bij het afsluiten van een deposito.

Bij welke bank staat jou spaargeld? En hoeveel rente ontvang je per jaar?

3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *