Besparen, Overheid

Deze programma’s over geldzaken mag je niet missen!

Ik vind het interessant om naar programma’s te kijken die met geldzaken te maken hebben. Dit kan gaan over manieren om te besparen, maar ook over onderwerpen zoals werkeloosheid en hypotheken. Het is goed om daar verschillende meningen en ideeën over te horen. Gelukkig zijn er een aantal goede programma’s op internet en tv te vinden. Vandaag mijn kijktips voor jullie.

Tip 1: Hollandse Zaken

Hollandse Zaken is een discussie programma bij omroep MAX. Ik vind dat er vaak interessante discussies plaats vinden. Je kan via de site van omroep max verschillende afleveringen terug kijken en kijk vooral ook in het archief. Het programma is elke donderdag te zien om 21.20 op NPO 2.

Tip 2: Schuldig

In de documentaire ‘Schuldig’ worden de verschillende kanten van de schuldenproblematiek in beeld gebracht. Je volgt verschillende mensen met schulden en daarnaast volg je ook de hulpverleners en een medewerker van een incassobureau.

Tip 3: Ons Goeie Geld

In het programma ‘Ons Goeie Geld’ komen steeds 2 huishoudens per aflevering in beeld. Wat is hun inkomen en waar geven ze hun geld aan uit. Het geeft een inkijkje in de portemonnee van de gemiddelde Nederlander. Het programma is elke donderdag te zien om 19.10 op NPO 2.

Tip 4: De Deurwaarders: Betalen of Leeghalen

Op RTL 5 is het programma ‘De Deurwaarders: Betalen of Leeghalen’ te zien. In dit programma krijg je een inkijkje in het werk van een deurwaarder en een incassobureau. Je ziet zowel de kant van het overleggen en naar oplossingen proberen te zoeken als de kant waar het toch echt te laat is en mensen uit hun huis gezet worden. Verder merk je dat een deurwaarder ook maar een mens is en dat er best mogelijkheden zijn als je je maar aan je afspraken houdt. Het programma is op dinsdag te zien rond 21.30 op RTL5.

Tip 5: Cafe Weltschermz

Cafe Weltschermz is een digitale zender waar steeds andere onderwerpen in centraal staan. In de aflevering Over banken, over excessieve schulden en restschulden gaat het specifiek over de banken en hypotheken. Er zit meer achter een hypotheek dan je zou denken. Het is een lange aflevering maar zeker de moeite waard om uit te kijken.

Tip 6: De Monitor

In het programma ‘De Monitor’ wordt steeds een probleem aan de kaak gesteld. Ze krijgen tips van kijkers en zoeken dit uit. Op dit moment zijn er geen uitzendingen te zien op tv.

Welke programma’s vind jij interessant? Nog kijktips?

2 thoughts on “Deze programma’s over geldzaken mag je niet missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge