Besparen, Boodschappen

7 tips om slimmer boodschappen te doen

Heb jij dat ook weleens, ga je boodschappen doen in de supermarkt, kom je even later met veel meer thuis dan je van plan was te kopen. Met de volgende tips kan je slimmer boodschappen doen en binnen je budget blijven.

7 tips om slimmer boodschappen te doen:

Tip 1: Ga niet met een lege maag op weg.

Als je honger hebt ben je eerder geneigd producten te kopen. Dus zorg dat je goed gegeten hebt voor je boodschappen doet. Anders loop je ook alleen maar aan eten te denken in de supermarkt.

Tip 2: Maak een boodschappenlijstje en hou je eraan.

Bedenk thuis wat je wilt gaan kopen en hou je eraan. Je kan een lijstje maken op papier, maar eventueel ook in je telefoon. De AH heeft bijvoorbeeld een handig app waar je een lijstje in kunt maken en je lijst kan dan ook nog op de looproute van de winkel gesorteerd worden.

Tip 3: Laat de kinderen thuis.

Het is natuurlijk heel gezellig om met je kinderen te winkelen, maar het kost wel meer tijd. Hoe langer je in de winkel bent, hoe meer kans er is dat je verleidt wordt tot extra aankopen. Voor kinderen zijn de verleidingen nog groter. Kleurrijke producten met hun favoriete televisie figuren op de verpakking. Bijvoorbeeld een pak koek met figuren erop. Vaak is dit veel duurder dan een pak met een ‘saaie’ verpakking. Je wilt ook niet steeds nee moeten zeggen als ze met producten aankomen lopen. Dus laat ze liever thuis als je op je budget wilt letten.

Wil je je kinderen leren om boodschappen te doen, ga daar dan apart voor naar de winkel en kies een aantal basisproducten uit. Laat ze ook gelijk de verschillen in prijzen tussen de producten zien en laat ze zelf uitrekenen hoeveel ze moeten betalen.

Tip 4: Neem je eigen tas mee.

Het wordt nu steeds normaler om je eigen boodschappentas mee te nemen en het scheelt weer het kopen van een plastic tas. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze tip zelf nog weleens vergeet.

Tip 5: Laat de A-merken liggen en ga voor de B of C merken.

Eigen merken van een winkel zijn vaak net zo goed en stukken goedkoper. Heel soms is een B merk goedkoper dan een C merk, dus vergelijk de prijzen in de winkel voor de zekerheid. Dit had ik laatst namelijk met de vloeibare margarine van de AH. AH eigen merk was goedkoper dan het AH basic merk. Mocht een A merk in de reclame zijn, ga er dan niet zomaar vanuit dat dit goedkoper is dan een B of C merk. Zelfs dan kan een eigen merk nog goedkoper zijn.

Tip 6: Ga in de avond boodschappen doen.

In de avond is het vaak rustig in de supermarkt en kan je overal goed bij. Ook zijn er dan vaak verse producten zoals vlees en vis afgeprijsd die nog prima te eten zijn. Eventueel kun je die dan invriezen om ze op een later moment te eten. Ook gebak is vaak afgeprijsd. Meestal is dit de volgende dag ook nog prima te eten.

Tip 7: Kijk niet naar de kassakoopjes.

Kassakoopjes zijn vaak leuke aanbiedingen, maar eigenlijk heb je ze helemaal niet nodig. De enige reden dat ze er liggen is om je tot meer aankopen te verleiden dus laat de kassakoopjes links liggen.

Laat jij je weleens verleiden tot een onnodige aankoop in de supermarkt?

3 thoughts on “7 tips om slimmer boodschappen te doen

  1. Mijn ultieme tip: ga zo min mogelijk naar de winkels. Dan kun je ook niet verleid worden door aanbiedingen/koopjes. Ik bestel alle houdbare producten 1 keer per maand en koop dan alleen b en c merken. Die zijn eigenlijk nooit in de aanbieding en dus loop ik geen reclames mis, maar ben altijd goedkoop uit. Dit werkt voor mij al minstens 15 jaar heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge