Besparen

Budget tips voor je bruiloft deel 2

Budget tips voor je bruiloft deel 2 is het vervolg op de blog budget tips voor je bruiloft, daarin heb ik het over de ceremonie en de feestlocatie gehad. Natuurlijk komt er nog veel meer bij een bruiloft kijken, want wat doe je bijvoorbeeld met de muziek, kleding en de fotograaf?

Muziek

Bij een leuk feest hoort natuurlijk muziek. Muziek voor op je bruiloft heb je in allerlei soorten en maten. Voor rond de 300 euro kan je een dj inhuren die plaatjes draait en de avond aan elkaar praat. Heb je een groter budget dan zou je op zoek kunnen naar een band.

Op Gigstarter.nl vind je verschillende bands in verschillende prijsklasse. Zo heb je vanaf 300 euro al een duo,voor rond de 600 euro een band van 4 personen en vanaf 1000 euro een band van 10 personen.

Mocht je dit nou te veel geld vinden voor muziek, dan kan je natuurlijk ook zelf een mooie playlist maken op spotify/itunes en die afspelen op je bruiloft. En misschien zijn er ook nog wel gasten die voor je willen optreden.

Fotograaf

Foto’s zijn een mooie tastbare herinnering van een prachtige dag. Dit is dan ook iets waar ik niet te veel op zou bezuinigen. Een fotograaf voor een hele dag kost rond de 1000 euro. Dit is dan meestal wel inclusief het bewerken van de foto’s. Als je dit te prijzig vindt, kan je op zoek naar goedkopere alternatieven.

Een goedkopere optie is om een fotograaf voor een vast aantal uren te laten komen, bijvoorbeeld alleen voor de ceremonie. Je kan en er dan voor kiezen om zelf de foto’s te bewerken en daarna zelf een mooi album te maken. Op de site goedkope-trouwreportage.nl bieden fotografen zich aan. De fotografen kunnen de foto’s gebruiken om hun eigen portfolio op te bouwen.

Verder kan je kijken naar goede ‘amateur’ fotografen of iemand in je kennissenkring die het leuk vindt om te fotograferen. Mocht je voor de laatste optie kiezen, stem dan wel goed met elkaar af wat je er van verwacht. Als de fotograaf ook gast is op je bruiloft, laat hem of haar dan niet de hele tijd fotograferen maar ook zelf genieten van het feest.

Natuurlijk kan je ook zonder fotograaf aan foto’s komen. Leg bijvoorbeeld op elke tafel een (polaroid)camera neer. Dan kunnen de gasten tijdens het feest leuke momenten vastleggen.

Kleding

De bruidsjurk is voor veel bruiden het ultieme onderdeel van de bruiloft. Gelukkig zijn bruidsjurken voor elk budget te vinden. Kijk vooral veel rond in magazines en online om er achter te komen wat je mooi en vooral ook wat je niet mooi vindt. Als je dit weet is het makkelijker om dé jurk te vinden.

Naast de traditionele bruidswinkels zijn er ook outlets in Nederland waar je bruidsjurken voor een leuke prijs kunt kopen. Bijvoorbeeld bij Bruidsmode Outlet in Eindhoven.
Je kan ook je eigen bruidsjurk laten maken, dit kan bijvoorbeeld bij Anastasi Bruidsatelier.

Kijk voor een mooie bruidsjurk ook eens in een galazaak. Ze hebben vaak prachtige jurken en ook witte exemplaren. De prijzen zitten tussen de 100 – 300 euro en je ziet het verschil tussen een echte bruidsjurk en een mooie galajurk niet. Bijvoorbeeld De galazaak heeft prachtige jurken.

Ook kan je zelfs je bruidsjurk in China bestellen via websites als Wish.com of Lightinthebox.com. Let hierbij wel goed op dat je de juiste maten doorgeeft. De ervaringen met Chinese webwinkels zijn wisselend, de een is er lovend over en dan ander heeft een slechte ervaring. Maar je kan het altijd proberen!

Als laatste tip, je kan ook kijken op marktplaats voor een bruidsjurk. De meeste jurken zijn maar 1 dag gedragen en zien er nog prachtig uit. Laat de jurk van te voren stomen en je hebt een prachtige, frisse jurk voor je trouwdag!

Volg ‘GeldVoorNop’ met Bloglovin