Besparen

Budget tips voor je bruiloft

Over een tijdje stappen mijn vriend en ik in het huwelijksbootje. Aangezien ik graag een leuk feest wil geven, maar ook niet te veel geld wil uitgeven ben ik op zoek gegaan naar budget opties. In deze blog mijn budget tips voor je bruiloft. In deel 1 ga ik in op de ceremonie en de trouwlocatie.

Ceremonie

Je kan kiezen voor een gratis ceremonie. Meestal zijn deze ceremonies op een maandagochtend en duren ze nog geen 10 minuten. Je kan maximaal 10 gasten uitnodigen en staat dus zo weer buiten. Natuurlijk prima als je graag low budget trouwt en niet veel waarde hecht aan de ceremonie. Let op er is vaak een lange wachtlijst.

Je kan er ook voor kiezen om wel te betalen voor je ceremonie, maar dan wel op een locatie van de gemeente te trouwen. Dit scheelt veel geld, het kost namelijk extra als je trouwt op een andere locatie dan het gemeentehuis/gebouw. Veel gemeentes hebben mooie locaties dus dat hoeft helemaal niet minder te zijn dan andere locaties. Kijk goed rond op internet bij verschillende gemeentes in de omgeving waar je zou willen trouwen. Let op de prijzen om te trouwen verschillen ook per gemeente. Het kan zo 100 euro schelen per gemeente.

Feestlocatie

Er zijn honderden feestlocaties te vinden in Nederland. Vaak bieden locaties feestarrangementen aan voor een feestavond. Meestal rond de 25-30 euro p.p voor onbeperkt drinken(inclusief alcohol). Een borrelhapje zit er dan vaak nog niet bij in. Verder vragen locaties soms zaalhuur en schotelgeld. Dit is niet overal zo, dus let daar goed op als je wilt besparen.

Een andere optie is om de dranken op nacalculatie te laten berekenen. Afhankelijk van je gezelschap kan dit veel geld schelen ten opzichte van een arrangement. Als je gezelschap niet veel alcohol drinkt kan dit zeker voordelig zijn. Vraag hiervoor wel altijd de prijslijst van de dranken op van te voren, zodat je een inschatting kan maken van de kosten.

Verder is het een optie om zelf je dranken te schenken en in te kopen. Helaas mag dit bij heel veel locaties niet. Ga als je dit zou willen op zoek naar alternatieve locaties, zoals een boerderij van een particulier of een gebouw bij een camping. Het is lastig om te vinden, maar als je goed zoekt en niet te veel eisen stelt aan de locatie is het te vinden. Zelf inkopen scheelt heel veel in de kosten. Vaak kun je flessen die nog dicht zijn ook weer terugbrengen bij de slijterij. Waar je wel op moet letten is dat je mensen regelt om achter de bar te gaan staan. En het kost je zelf wel tijd en inzet om te alles regelen. Je moet overwegen of je dit wilt op je trouwdag.

Als alternatief voor een feestavond, zou je ook alleen een receptie kunnen geven. Meestal duurt een receptie 1,5 tot 2 uur en dit is overdag. Dit scheelt ook veel in de kosten.

Gasten

De grootste besparing krijg je door te besparen op het aantal gasten. Voor een daggast ben je inclusief diner vaak meer dan 100 euro per persoon kwijt en voor een avondgast minstens 30 euro per persoon. Houd je gastenlijst klein om te besparen.

Trouwen is natuurlijk iets heel persoonlijks, dus je moet alleen op iets gaan besparen wat je niet zo belangrijk vindt. Als je het belangrijk vindt om op een mooie locatie te trouwen dan moet je dat doen! En als je graag veel gasten wilt op je feest, dan nodig je die uit. Je trouwdag is een prachtige dag, dus doe wat jij graag wilt.

Dit zijn algemene tips, die je natuurlijk niet hoeft op te volgen, maar doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

To be continued…

Volg ‘GeldVoorNop’ met Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge