Besparen

Challenge: Een week koken uit de voorraadkast!

Ik wil graag eens wat spullen opmaken uit de voorraadkast. De kast staat inmiddels weer erg vol en er mag best weleens wat uit. Het lijkt me leuk om te kijken of het lukt om uit de voorraadkast en de koelkast/vriezer te koken zonder andere benodigdheden te hoeven kopen. En een bijkomende voordeel, je bespaart natuurlijk een hoop geld op je boodschappen!

Het enige wat ik wel van mezelf mag kopen is brood en eten voor de katten. Brood koop ik eigenlijk altijd vers en heb ik niet standaard in de vriezer zitten. En de katten moeten natuurlijk wel kunnen eten!
Laat ik eens een weekmenu maken met spullen uit de voorraad.

Wat heb ik in huis?

Zoals je ziet staan er best veel spullen in mijn voorraadkast. (Voor de oplettende kijker, ja ik heb de spullen naar een andere kast verplaatst) Ik heb vooral veel soep en producten met tomaten in huis. Dit gebruik ik dan ook regelmatig.

grote koelkast
Wij hebben 2 koelkasten, 1 grote koelkast die in de berging staat en 1 kleine koelkast die in de keuken onder het aanrecht staat. Bij de grote koelkast zit nog een vriezer. Die is goed gevuld op het moment.

kleine koelkast

Er staat op dit moment eigenlijk niet eens zoveel in de koelkasten.

Naast wat je op de foto’s kunt zien heb ik nog een aantal andere producten. Ik heb nog eieren in huis, verschillende kruiden, uien, pakken rijst, pasta en nog producten in de diepvries. Thee en koffie heb ik ook standaard in huis, naast olijfolie, een klein beetje bloem en suiker. Volgens moet ik een heel eind komen deze week.

Wat kan ik maken?

– mexicaanse wraps met mais,kidneybonen,paprika,tomatenblokjes,ui
– rijst met chicken tonight en ananas
– pasta met paprika (vriezer) ,courgette (vriezer),ui en tomatensaus+ kaas
– aardappelpartjes met groenten
– bloemkool/broccoli taart
– Plaattaart met spinazie, ei en kaas

De komende dagen laat ik zien wat ik gemaakt heb met de voorraad!

Doe je mee met de voorraad challenge? Wat heb jij allemaal op voorraad?

4 thoughts on “Challenge: Een week koken uit de voorraadkast!

  1. Leuke uitdaging! Ik probeer zelf altijd de laatste week van de maand de kasten leeg te eten, zo begin ik de nieuwe maand met een schone lei en blijft er niet teveel lang in vriezer of keukenkast liggen. Nu is m’n voorraad niet zo groot, dus het dwingt me om ook die zak nietzolekkeresoep op te warmen of dat te kleine restje farfalle op te maken. Soms wordt zo’n uit nood geboren ‘nieuw recept’ een blijvertje, zoals een overgebleven wrap uit de diepvries met een half pak diepvriessperziebonen en pindakaas. Restje farfalle wordt met een half pak diepvriesdoperwtjes en een plak kaas in reepjes en een rimpelige tomaat een lekkere pastasalade.
    Heb je trouwens bewust twee koelkasten? Past het niet in één? Dat zou wellicht nog een bespaarmogelijkheid kunnen zijn.

  2. Ja we hebben bewust 2 koelkasten. De grote koelkast is eigenlijk een inbouwkoelkast zonder frontje zeg maar en staat niet mooi in de woonkamer/keuken, vandaar dat die in de berging staat. Maar heeft wel een grote vriezer. Deze hebben we gekregen. We vonden het wel handig om ook een koelkast te hebben in de keuken anders blijf je zo heen en weer lopen. En de kleine past precies mooi onder het aanrecht. Het kost inderdaad meer energie maar we hebben er wel veel plezier van.

  3. Wij hebben vooral groente in de koelkast liggen, tot de nok toe gevuld. Wij hebben namelijk ook een klein model en groente voor de week past er amper in. Voor de man en kinderen is er meestal een doos eieren in huis, margarine en soms wat vlees. Ook staan er wat sausjes zoals mayonaise en ketchup, ketjap en chilisaus en azijn die ik regelmatig gebruik als basis voor een marinade, dressing oid. De vriezer op zolder ligt vol met hondenvoer ze eet namelijk versvlees en meestal heb ik een brood of 5 in de vriezer. De vriezer in de keuken zit vol met groente: sperziebonen, snijbonen, spinazie, erwtjes, broccoli, bloemkool, soepgroente, aardappelschijfjes ( met kortingssticker) noem maar op maar ook fruit, frambozen, aardbeien en blauwebessen. Nu liggen er ook twee pakjes biologisch vlees voor de mannen en een doos waterijsjes die wij als dessert eten. De voorraadkast heb ik vol met koffie! En (glutenvrije) pasta, rijst, noodles, pakken met bloem voor pannenkoeken en cake enz maar ook blikken met tomaten, diverse soorten bonen en kikkererwten die gebruik ik namelijk dagelijks in salades. Een pot groente voor de makkelijk, en een pak sap en blikjes cola voor visite. Voor de kinderen staat er nog limonade en een paar pakken rijstemelk. Maar ook een paar flessen wijn die we kregen bij een afhaalmaaltijd. Nu ik daar over na denk moet ik daar iemand maar mee gaan verblijden. En dan nog het nonfood, koffie filters, stofzuigerzakken, vaatwaspoeder, toiletpapier, schoonmaakmiddelen. Wij hebben heel erg veel op voorraad nu ik er over nadenk. Het meest bizarre is, dat het meerendeel elke week op gaat! Dus een week eten uit de voorraad gaat prima maar moet de week daarna weer terug aangevuld worden. Op de wijn na heb ik namelijk geen producten in huis die blijven liggen.

    1. Het is prima om een grote voorraad te hebben als je het ook gewoon allemaal gebruikt! En goed dat je veel groenten in huis hebt! Heb je een grote losse vriezer of 1 die bij de koelkast zit? Ik zou graag nog een grote vriezer willen kopen, maar heb daar helaas de ruimte niet voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge