Besparen

Een leuke documentaire kijken op de zondagochtend

Op mijn rustige zondagochtend heb ik een documentaire op Netflix gekeken, namelijk ‘The Ultimate guide to penny pinching’. Er worden 4 mensen uit Groot-Brittannië gevolgd, die allemaal hun eigen manier van besparen hebben.

Extreem besparen

De documentaire gaat over mensen die extreem besparen op verschillende manieren. Zo is er een dame die aan extreme couponing doet. Als ze iets gratis kan krijgen, dan neemt ze er zo veel mogelijk van mee, ook al kent ze het product niet. Ik ben trouwens wel benieuwd of haar gezin nog wel genoeg groenten eet, want het zijn wel vaak kant en klare producten die ze mee neemt.

Verder is er een man die doden dieren van de weg haalt en dat vlees eet. Dat vond ik echt te ver gaan. Zelf eet ik geen vlees dus ik ben er misschien bevooroordeeld in, maar dat vond ik wel echt heel extreem. Als je vegetariër bent zou ik dat stukje even overslaan.

Een andere jonge vrouw regelt haar bruiloft zelf en wil dit zo goedkoop mogelijk doen. Zo haalt ze de bloemen bij de supermarkt. En hoopt ze voor maximaal 1500 pond hun bruiloft te regelen.

En een man die op internet zoekt naar de beste cashback deals. Dat doe ik zelf ook wel, niet zo extreem, maar voor dat ik iets koop even kijken of ik een kortingscode kan vinden doe ik wel.

Ik herkende me zelf wel een beetje in de vrouw die aan extreem couponing doet. Als dat in Nederland mogelijk was, dan deed ik daar zeker aan mee. Ik vind het nu ook altijd leuk om ergens korting op te kunnen krijgen. Ook voor mijn bruiloft heb ik bij sommige dingen op het budget gelet, bijvoorbeeld bij de versiering en mijn jurk. Maar we hebben zeker niet op alles bespaard.

Ik vond het een leuke documentaire om te kijken. Het is leuk om te zien hoe andere besparen. Zelf zou ik alleen niet altijd zo extreem willen besparen, want dan ben je er wel continue mee bezig.

Doe jij weleens extreme dingen om te besparen?

6 thoughts on “Een leuke documentaire kijken op de zondagochtend

 1. Ik heb de docu ook gezien! Enerzijds vermakelijk, anderzijds ook wel erg ‘Amerikaans’.
  Veel aanbiedingen, coupons en geldterugacties hebben helaas betrekking op marketingvoedsel zoals frisdrank, suikeryoghurtjes, tussendoortjes, snoep, conserveersoep, chemische schoonmaakmiddelen, maaltijdpoedermixen enz. Dat zijn allemaal dingen die ik liever niet gebruik. Toen ik begon met Scoupy kocht ik álles (behalve vlees) en had ik maandelijks voor zo’n 30/40 euro aan gratis boodschappen. Dat vond ik geweldig! Tot ik me realiseerde dat het nauwelijks verschil uitmaakte voor m’n boodschappenbudget, want het waren allemaal extraatjes die ik normaal gesproken niet koop. Maar ik zat wel een fles 7UP leeg te drinken of zak snoep weg te vreten, van al die loze calorieën werd ik nog zwaarder ook. Daarom kijk ik nu veel kritischer of een kortingsactie of Scoupyactie écht een product is dat ik normaal gesproken koop. Er is helaas nog nooit een Scoupy-cashback geweest voor ‘normale producten’ zoals paprika’s of volkorenbrood 🙂

 2. Oh en extreme actie om te besparen: ik heb 12 strips van een specifiek soort anticonceptiepillen op Marktplaats gekocht (uiteraard onaangebroken strips, in originele doosjes, nog ruim een jaar houdbaar, dezelfde als die ik van de huisarts heb voorgeschreven gekregen). Dat vond ik een beetje op het randje van pennypinching, maar het scheelde erg veel geld. De verkoopster wil zwanger worden en bood ze daarom te koop aan voor €20. Bij de apotheek moet ik er €100 voor betalen.

   1. Het is het meest extreme wat ik ooit gedaan heb qua bezuinigen, maar daar vroeg je ook naar, haha.
    Ik heb er toen eerlijk gezegd ook wel een paar dagen over getwijfeld, maar ik kon het bij de verkoopster ophalen (en dus haar ontmoeten) en heb de doosjes en strips goed vergeleken en het was echt exact hetzelfde. Bovendien heb ik de pil niet nodig om zwangerschap te voorkomen, dat scheelt ook. Deze knieperactie heb ik niet aan vrienden of familie verteld, dus blijkbaar vind ik het zelf ook wel extreem, maar als zich nog eens zo’n gelegenheid voordoet, zal ik het wel opnieuw overwegen om het weer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge