Besparen, Top bericht

Mijn favoriete boeken over besparen en opruimen

De afgelopen jaren heb ik al heel wat boeken over besparen en opruimen gelezen. Natuurlijk zijn ze niet allemaal even goed, maar sommige boeken zijn zeker de moeite waard om te lezen. Daarom voor jullie mijn persoonlijke top 5.

Top 5

1. Crisis Survivalgids – Saskia Scheerlinck – Dit vond ik echt een top boek! Erg leuk geschreven en heel goed in verschillende thema’s ingedeeld. Wel is het boek afkomstig uit België en zijn sommige dingen daardoor net iets anders dan in Nederland. Alsnog vind ik het echt een aanrader!

2. Spark Joy – Marie Kondo – De opruim hit van nu! Het boek helpt je stap voor stap je hele huis op te ruimen. Hou de spullen die je blij maken en doe weg wat onrust veroorzaakt. In Spark Joy krijg je praktische handvatten om het opruimen aan te pakken per categorie. Het verslag van het opruimen van mijn kledingkast met Spark Joy lees je hier.

3. Waar doen ze het van? – Erica Vandegaal – Dit boek gaat in op manieren hoe je rijk kunt worden en blijven. Ze laat je je eigen financiële waarde bepalen aan de hand van een handige bijlage in het boek.

4. Hypotheek Vrij – Gerhard Hormann – Dit boek is op mij niet helemaal van toepassing, omdat ik op dit moment huur, maar voor iedereen met een koopwoning, zeker een aanrader! Neem ook een kijkje op zijn blog hypotheekvrij.blogspot.nl

5. Vrolijk Besparen – Marieke Henselmans – Dit boek heb ik alweer een aantal jaren geleden gelezen. Ze schrijft leuk en de tips zijn goed bruikbaar. Er zijn meerdere boeken over besparen van haar te vinden. Ook op haar website www.rechtopgeld.nl is veel informatie te vinden.

De meeste boeken zijn zowel als paperback en als ebook te vinden. En natuurlijk ook bij je bibliotheek!

Wat zijn jullie favoriete boeken over besparen en opruimen? En welke moet ik echt nog lezen?

4 thoughts on “Mijn favoriete boeken over besparen en opruimen

  1. “Je geld of je leven” van Hanneke van Veen en Rob van Eeden is ook een fijn boek. Het gaat over financiëel onafhankelijker worden en bevat heel veel tips voor besparen en bewuster uitgeven. Het boek is al wat ouder, dat merk je soms als het gaat over programma’s op de computer, maar de inhoud is absoluut nog steeds erg de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge