Besparen

Hoe kom je goedkoop aan je spullen?

De laatste tijd ben ik beter aan het letten op mijn koopgedrag. Als ik graag iets wil kopen schrijf ik het op, en ga ik kijken of ik het ergens goedkoop kan vinden. Ook ga ik specifiek voor iets naar de stad en ga ik niet meer doelloos in alle winkels kijken, om vervolgens iets te kopen wat ik eigenlijk helemaal niet nodig heb.

Verder zoek ik steeds vaker naar goedkopere manieren om toch aan de spullen te komen die ik graag wil hebben. Ik kijk vaker eerst op marktplaats of daar toevallig het artikel staat dat ik wil hebben.
Voorwaarde daarvoor wel is dat het artikel netjes is en het niet erg is om geen garantie te hebben.

Tweedehands spullen kopen

Zelf heb ik tot nu toe niks via Facebook gekocht, maar dat kan best interessant zijn.
Hier een paar sites:
marktplaats.nl
speurders.nl
koopplein.nl
Facebook Marktplaats zonder regels
Verder zijn er vele regionale marktplaatsen te vinden op Facebook. Dit kan erg handig zijn, want dan weet je dat de spullen dichtbij te vinden zijn.

Gratis spullen

Wil je geen geld uitgeven voor je spullen? Kijk dan eens op weggeefpagina’s op Facebook of op weggeef sites.
Hier een overzicht van sites:
gratisoptehalen.nl
weggeefhoek.net
gratisaftehalen.nl
gratisafhalenonline.nl
weggeefhoek Nederland
Op Facebook zijn vele gratis afhaalpagina’s te vinden, ook weer per regio.

Spullen ruilen of lenen

Een andere optie is om je spullen te ruilen of om spullen te lenen.
Sites om te ruilen:
ruilen.nl
swoppa.nl

Als je het artikel niet tweedehands kan vinden, probeer het dan met korting te kopen. Er zijn op internet volop kortingscodes te vinden, zie hiervoor het blog Tips om te besparen op je online aankopen

Koop jij veel tweedehands?

3 thoughts on “Hoe kom je goedkoop aan je spullen?

  1. 90% van kleding, schoenen en huishouden is tweedehands. Omdat ik veel heb heb ik zelden iets nodig, en als dan kan ik rustig wachten tot ik het tegenkom in kringloop of MP of FB.
    Een enkele keer koop ik een spijkerbroek en basis T-shirts die kan ik zelden vinden in mij n maat 46-48. En basis shirts worden over het algemeen afgedragen.

  2. Ik werk in de schoonmaak een van de voordelen daarvan is dat je het afval moet weggooien, dat klinkt vreemd ,maar ik werk op een aantal locaties waar regelmatig bruikbare spullen worden weggegooid en dan heb ik het over glaswerk, decoraties en kantoorartikelen, worden die weggegooid omdat ze kapot zijn? Nee, ze zijn overbodig , maar meestal mankeert er niets aan. Regelmatig kom ik dus thuis met hele leuke spulletjes voor mezelf of familie en vrienden en als er geen liefhebbers voor zijn dan gaat het naar de kringloop, alles is beter dan dat het op de afvalhoop verdwijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge