Besparen

Met korting naar het theater of de film

Ik vind het erg leuk om naar een theatervoorstelling of een film te gaan. Het liefst zou ik dat elke week doen. Helaas is dit niet echt goed voor m’n portemonnee. Daarom ben ik eens gaan rondkijken hoe ik goedkoop toch naar het theater of een film zou kunnen. Er blijkt best veel mogelijk te zijn.
Er zijn verschillende kortingskaarten te vinden.

CJP Cultuurpas

Iedereen tot 30 jaar kan voor €17,50 een CJP pas aanschaffen. Deze pas geeft korting op van alles. Van theater, film, museum, concerten tot korting bij verschillende winkels. Ik heb deze pas vooral aangeschaft voor de korting die je krijgt op theatervoorstellingen.

Bij veel theaters krijg je €2,50 korting per voorstelling als je van te voren reserveert. Op de dag zelfs zijn er vaak last minute aanbiedingen waarbij je 50% korting krijgt op een voorstelling. Zo ben ik al met 50% korting naar verschillende musicals geweest.

Toen ik de pas kocht hadden ze een speciale actie, 2 voor de prijs van 1. Ik heb toen een vriendin ook een pas gegeven, zo kunnen we met korting samen naar voorstellingen toe!
Op dit moment is er geen speciale actie, maar die zijn er om de zoveel tijd wel.

Voor meer informatie kijk op www.cjp.nl

Pathe Unlimited

Ik hou ontzettend veel van films. Zowel thuis als in de bioscoop vind ik het heerlijk om naar films te kijken. Aangezien ik vaak 2 of 3x per maand naar de film ging, werd het wel een grote kostenpost. Toen ben ik eens gaan kijken naar een abonnement.

Bij Pathe hebben ze het ‘Unlimited’ abonnement. Voor €19 per maand kan je onbeperkt naar de film en krijg je 10% korting op hapjes en drankjes. Voor 3d films betaal je nog wel een kleine toeslag. Je kan ook nog kiezen voor het ‘Unlimited gold’ abonnement. Die kost €26 per maand en daarbij betaal je geen toeslagen en krijg je 25% korting op je hapjes en drankjes.

Aangezien ik niet zo vaak naar 3d films ga heb ik gekozen voor het gewone ‘Unlimited’ abonnement. De kaart is geldig bij alle Pathe bioscopen en bij alle bioscopen van Cinemec.

Als ik 2x per maand naar de film ga heb ik de kaart er al uit. Voorbeeld:
Een gewoon bioscoopkaartje kost €12,50,voor 2 films betaal je dus €25 euro. Mijn abonnement kost €19 euro dus dan heb ik al €6 euro bespaard. En aangezien ik soms wel vaker dan 2x ga heb ik mijn abonnement er zo uit.

Natuurlijk bespaar je het meeste geld door gewoon niet naar het theater of een film te gaan, maar dit zijn voor mij dingen die ik niet wil wegbezuinigen zolang het echt niet hoeft. Ik word er een gelukkiger mens van.

Volgende keer wil ik het nog hebben over andere kortingskaarten, zoals bijvoorbeeld de museumjaarkaart.

Volg ‘GeldVoorNop’ met Bloglovin

2 thoughts on “Met korting naar het theater of de film

  1. Nog een tip: als je een bepaalde theatervoorstelling hebt uitgekozen, vergelijk dan even de prijzen van je eigen theater met de prijzen van theaters in de buurt (als dezelfde voorstelling daar speelt). Ik ging zelf vaak uit automatisme naar de Schouwburg in Den Haag, maar de Schouwburg in Rijswijk is even ver fietsen en het scheelt soms wel €10 per kaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge