Besparen

Waar krijg je de hoogste rente op je spaarrekening?

Op dit moment zijn de spaarrentes in Nederland bedroevend laag. Jaren terug kreeg je makkelijk 5% rente op je spaargeld, nu moet je al heel blij zijn met 0,5%. Om toch het meeste uit je spaargeld te kunnen halen ben ik eens gaan kijken bij welke bank je nou de meeste rente krijgt, en welke voorwaarden daar aanzitten. Het geld moet voor mij wel op elk moment opneembaar zijn.

Top 5 spaarrente

BANKKostenWat krijg je?Extra
KNAB5,00 per maandBetaalrekening, betaalpas, internetbankieren, creditcard50 euro cadeau bij overstap
ASN BANK1,50 per maandBetaalrekening, betaalpas, internetbankieren,0,2% rente op je saldo1e 3 maanden gratis
REGIO BANK2,25 per maandBetaalrekening, betaalpas, internetbankieren
TRIODOS BANK2,35 per maandBetaalrekening, betaalpas, internetbankieren

*Alle banken vallen onder het depositogarantiestelsel van de Nederlandse Bank.

Zoals je ziet krijg je bij ASR Bank & KNAB de meeste rente. Een nadeel bij KNAB vind ik de hoge kosten. Dan haal je het rentevoordeel er eigenlijk niet uit, tenzij je ook je betaalrekening(en) bij KNAB hebt lopen. Bij de overige banken is een rekening openen helemaal gratis. Dus ik zou dan eerder kiezen voor ASR Bank.

Zelf heb ik op dit moment rekeningen bij Moneyou. Ik ben erg tevreden over de service en de werking van de website. Ook al is de rente iets lager dan bij ASR, ik laat mijn geld daar nog maar even staan. Mocht het verschil in rente nog groter worden, dan ga ik wel overstappen.

Mocht je meer willen halen uit je geld dan zou je een deposito kunnen overwegen. In het blog Deposito: Wat is het en levert het geld op? leg ik uit waar je op moeten letten bij het afsluiten van een deposito.

Bij welke bank staat jou spaargeld? En hoeveel rente ontvang je per jaar?

3 thoughts on “Waar krijg je de hoogste rente op je spaarrekening?

  1. Ja, irritant he. Ik had m’n spaargeld een paar maanden overgeboekt naar ASR vanwege de rente van toen 0,70%, maar dat daalt sindsdien. Op zich wel slim van hen natuurlijk, want voor een forse hogere rente stap je wél over, maar voor steeds een klein beetje lager stap je niet zo snel opnieuw over naar een andere bank.
    Overigens kun je je heel makkelijk aanmelden op sites zoals http://www.vanspaarbankveranderen.nl om automatisch een mailtje te krijgen als de spaarrentes veranderen, dan hoef je het zelf niet in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge