Besparen

Low budget op vakantie doe je zo! – Deel 1: Vervoer

De vakantie is weer begonnen. We hebben nog geen vakantie kunnen boeken, maar we willen deze zomer graag naar een warm land en bijkomen op het strand. We boeken trouwens eigenlijk altijd op het laatste moment. Het is fijn om nergens aan vast te zitten en gewoon op het moment zelf te bepalen waar we heen willen.

Veel mensen denken dat op vakantie gaan altijd veel geld moet kosten, maar dat is helemaal niet nodig. Ook met een klein budget kan je een hele leuke vakantie hebben. Daarom de komende tijd de serie: ‘Low Budget op vakantie doe je zo!’. Vandaag deel 1: Vervoer.

Vervoer

Een belangrijke factor in de hoogte van de kosten is het vervoer. Natuurlijk maakt het uit waar je naar toe gaat maar je vervoerskeuze bepaald toch een deel van je kosten. Als je dichtbij Nederland blijft, zoals Duitsland, Frankrijk of België is het vaak het voordeligst om zelf met de auto te gaan. In een paar uur rijden ben je dan op de plek van bestemming. En je kan er dan ook makkelijk verder op uittrekken.

De bus

Daarnaast is busvervoer een goedkope optie. Bedrijven zoals als www.flixbus.nl en www.eurolines.nl bieden goedkope bustickets aan. Vaak zijn die voordelig als je vroeg boekt en is de prijs ook afhankelijk van je leeftijd.

De trein

De trein is binnen Nederland een goede optie. Met een dal abonnement voor 50 euro per jaar, kan je met 40% korting reizen. Dit is alleen al voor in de vakantie een goede optie. Mocht je naar het buitenland willen dan is de trein niet altijd de goedkoopste optie. Ik deed laatst namelijk een vergelijking voor vervoer naar londen. Ik was met easyjet gewoon 100 euro goedkoper uit dan met de eurostar trein. Dus check dit altijd goed van te voren.

Het vliegtuig

Voor bestemmingen die wat verder weg liggen is het vliegtuig ideaal. Je bent redelijk snel op je bestemming en vliegen wordt steeds goedkoper. Hoe vroeger of hoe later op een dag je vliegt hoe goedkoper meestal.
Kijk vooral bij de goedkopere vliegtuigmaatschappijen zoals www.easyjet.com,www.ryanair.com en www.vueling.com. Daarnaast kan je ook via google goed zoeken naar de goedkoopste vliegtickets.
Let op! Probeer altijd in een privéscherm te zoeken. Vliegtuigmaatschappijen hebben weleens de neiging om de prijzen omhoog te doen als je nogmaals op dezelfde bestemming zoekt, dankzij cookies die worden opgeslagen.

In het volgende deel ga ik in op het verblijf. Hoe vind je de goedkoopste hotels en campings.

1 thought on “Low budget op vakantie doe je zo! – Deel 1: Vervoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge