Besparen

Low budget op vakantie doe je zo – Deel 2: Verblijf

In de vorige blog ‘Low budget op vakantie doe je zo – Deel 1: Vervoer‘ had ik het over de verschillende opties die je hebt voor je vervoer op vakantie. Wat het beste is, is erg afhankelijk van je bestemming.

Nu wil ik graag in gaan op verschillende mogelijkheden die er zijn voor je verblijf. Ook hier zijn vele mogelijkheden in verschillende prijsklassen te vinden.

Kamperen

Veel Nederlanders houden van kamperen. Met een caravan achter de auto of een tent in je auto trek je er op uit. Vooral Frankrijk is een geliefd kampeerland. Zelf heb ik eerlijk gezegd niks met kamperen. Ik slaap niet lekker in een tent en dat je geen toilet/douche dichtbij hebt vind ik ook niet fijn. Mocht jij wel van kamperen houden, dan is de site van de ANWB een goed startpunt. Ook hebben ze en aparte site waar je campings in 27 landen kan doorzoeken. www.anwbcamping.nl De inspecteurs van de ANWB hebben de campings zelf bezocht en beoordeeld, ook zijn er klantenreviews te vinden.

Hostel

Ga je een stad bezoeken en zoek je een goedkope overnachtingsmogelijkheid kijk dan eens naar een hostel. Vaak zijn hostels veel goedkoper dan hotels en ze bieden verschillende kamer opties aan. Het goedkoopst is het slapen op een zaal met meerdere mensen, maar ze bieden vaak ook priv├ękamers aan.
In Nederland is Stayokay een grote hostelketen. Ze hebben 22 hostels door heel Nederland.
In het buitenland kan je het kijken naar hostels die aangesloten zijn bij YMCA of vind je hostel via www.hostelworld.com

Hotels

Natuurlijk is het ook wel handig om een in een hotel te kunnen overnachten. De prijsverschillen tussen hotels zijn erg groot. Het is natuurlijk afhankelijk van de locatie en de luxe die je wilt. Om de prijzen te kunnen vergelijken kan je kijken op www.booking.com of op www.trivago.nl. Ik zou ook altijd op de site van het hotel zelf kijken. Als je via hun eigen site boekt, hoeven ze geen geld af te dragen aan de andere websites, en is het soms goedkoper.

Bungalowparken


In Nederland zijn er meer dan 1000 bungalowparken. Wij zijn gek op de leuke huisjes en de natuur die er vaak in de buurt is. Ook worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd en is een verblijf erg geschikt voor gezinnen. Voor het vinden van een park kijk eens op www.vakantiegevoel.nl, www.centerparcs.nl of www.bungalowspecials.nl/.

AirBnB

De laatste tijd is AirBnB erg populair aan het worden. Particulieren verhuren hun huis via AirBnB en de huizen zijn te vinden op heel veel verschillende plekken. Dit is vaak stukken goedkoper dan een hotel.
Voor meer informatie kijk op www.airbnb.nl

Couch surfing

Couch Surfing is vooral populair onder jongeren. Via www.couchsurfing.com maak je een profiel aan en ga je op zoek naar een overnachtingsplek. Je ontmoet lokale mensen en kan meedoen aan activiteiten. Het overnachten is gratis.

Woningruil

Om goedkoop te verblijven is woningruil ook een optie. Via www.homelink.org kan je woningen zoeken om mee te ruilen. Lid worden kost wel 120 euro per jaar.

Vrijwilligerswerk

Een andere manier van vakantie houden, is het doen van vrijwilligerswerk op een locatie. Vaak krijg je dan kost en inwoning gratis voor het werk dat je doet. Op ww.siw.nl vind je informatie over verschillende projecten in het buitenland. Je ontmoet veel nieuwe mensen en ontdekt een nieuwe omgeving.

Natuurlijk zijn er vast nog andere opties te bedenken voor je verblijf, ga bijvoorbeeld eens bij familie logeren of verblijf in een botel. (boot als hotel)

Waar verblijf jij het liefst op vakantie?

1 thought on “Low budget op vakantie doe je zo – Deel 2: Verblijf

  1. Kamperen doe ik niet. Wanneer dat de enige keuze is, dan blijf ik thuis. Man heeft zich daar bij neergelegd ­čśë
    Mijn voorkeur gaat uit naar een aparthotel. Je hebt dan de ruimte van een appartement, maar wel de faciliteiten van een hotel. Ook is er meestal wat meer te doen voor de kinderen. Overigens zonder eten, dat doen we liever in door onszelf uitgezochte restaurantjes. We gaan meestal naar Griekenland of midden Spanje. In Griekenland lukt dat altijd wel. In Spanje (omgeving Valencia) huren we meestal een appartement, wat dan eigenlijk gewoon een huis is en dan heb je weer andere voordelen zoals een echte keuken en een wasmachine etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge