Besparen

Low budget op vakantie doe je zo – Deel 3: Activiteiten

Na het vinden van vervoer en een goede verblijfplaats wil je misschien ook nog wel activiteiten ondernemen op je vakantiebestemming.

Hier een aantal activiteiten die weinig kosten en erg leuk zijn!

Wandelen

Op freetoursbyfoot.com zijn wandeltochten met gidsen te vinden in verschillende steden over de hele wereld. Een gids leidt je rond door de mooiste plekken van de stad.
Via google zijn verschillende gratis wandeltochten te vinden. Zoek vooral op het land waar je heen gaat en op ‘free walking tour’ en je vind vele opties. Je kan ook zelf via googlemaps een route maken en die uitprinten en meenemen op vakantie.

Musea bezoeken

In elke stad is wel een museum te vinden. Vaak kosten de musea niet zoveel en in een aantal steden zijn de musea zelfs gratis te bezoeken. In steden als Londen, Stockholm en Berlijn zijn vele gratis musea te bezoeken.

Fietsen

Huur een fiets en trek erop uit. Fiets door de mooiste parken en bossen. In verschillende steden zijn er fietsen te huur die je op straat kan pakken en op een andere plek weer terug kan plaatsen. Hiervoor heb je alleen een creditcard nodig. Let op, in veel landen zijn er geen aparte fietspaden. Houd dus goed rekening met het overige verkeer.

Culturele evenementen

Vooral in de zomermaanden worden er vele (gratis) culturele activiteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld naar een festival, concert of open lucht bioscoop.

Strand

Ga je naar de kust? Vergeet dan natuurlijk niet om een dagje naar het strand te gaan. Loop met je voeten door het zand en geniet van het geluid van de golven. Of ontspan en ga een dagje zonnen, niet vergeten in te smeren.

Nog een laatste tip, vraag bij je verblijf naar de leukste activiteiten in de buurt. Lokale mensen weten vaak net de betere plekjes en activiteiten te vinden.

Wat doe jij op je vakantiebestemming?

1 thought on “Low budget op vakantie doe je zo – Deel 3: Activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge