Besparen

Schatten uit de kringloopwinkel!

In een kringloopwinkel kan je altijd lekker rond neuzen op zoek naar mooiste schatten. Het is alweer een tijd geleden dat ik er geweest ben, dus besloot ik weer eens langs te gaan. Eigenlijk kom ik altijd wel met iets terug. Ik kijk vooral bij de afdeling met boeken en bij de kleding.

Leef

Dit keer heb ik 2 leuke boeken op de kop kunnen tikken, waaronder ‘Leef!’ van Maria Goos. Maria Goos is een schrijfster, vooral van series, films en toneelstukken. Ik ben zelf naar de voorstelling ‘De geschiedenis van de familie Avenier’ geweest en die vond ik erg goed. Daarom heb ik dit boek meegenomen, want ze kan prachtig schrijven. Het boek bevat verschillende columns geschreven vanuit een fictief personage. Ik ben benieuwd!

Pensioen en pensioenfondsen

Verder heb ik een boek gekocht dat gaat over je pensioen, ‘potje pensioenen’. Wat is een pensioen en wat doen pensioenfondsen precies? Als zzp’er bouw ik op dit moment geen pensioen bij een fonds op, maar in eigen beheer. Toch lijkt het me erg interessant om te weten hoe een pensioenfonds precies werkt. Misschien dat ik in de toekomst me nog wel aan ga sluiten bij een fonds, dus het is altijd goed om er meer over te weten.

Emmaus

De kringloopwinkel waar ik ben geweest is in beheer van Emmaus. Emmaus vangt mensen uit een probleemsituatie op en helpt ze hun leven weer op te bouwen. De inkomsten uit de verkoop van de tweedehands artikelen komen ten goede aan de opvang van deze mensen. Ook steunen ze met de opbrengst projecten voor armoedebestrijding en verschillende goede doelen.
Eigenlijk dus een win – win situatie, ik heb een leuk boek voor weinig geld, en zij steunen verschillende projecten met de opbrengst.

Dus mijn tip: ga eens naar de kringloopwinkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge