Besparen, Top bericht

Tips voor het bestellen bij Chinese webwinkels

Al een paar jaar bestellen mijn man en ik producten bij Chinese webwinkels. We zijn tot nu toe erg tevreden over de producten en de service. Natuurlijk duurt het langer voordat je een product in huis hebt, maar het is ook veel goedkoper dan in Nederland.

Wish.com

De meeste producten bestellen wij bij wish.com. De verzendkosten zijn laag en de klantenservice is goed bereikbaar en je kan in het Nederlands naar ze mailen. Als er iets is mis is, zijn ze zeer coulant en krijg je snel je geld terug. Je hoeft het product meestal niet terug te sturen.

De producten bij wish zijn zeer divers. Van kleding tot versiering, van elektronica tot speelgoed.
Vaak krijg je korting als je meerdere producten besteld.

Het duurt meestal tussen de 2 weken en een maand voordat je product bezorgd wordt. Je kan elke product volgen en zien waar het is in het verzendingsproces.

Aliexpress

Aliexpress is ook een bekende Chinese webwinkel. Hier heb ik nog niet iets besteld. De producten komen overeen met Wish.com. Ze hebben een mooie website, die ook nog eens in het Nederland is. Vooral kleding en telefoonkabels zijn daar populair.

Deal Extreme

Deal Extreme is een Chinese webwinkel die vooral gericht is op elektronica. Vooral voor onderdelen voor je telefoon kan je hier goed terecht.

Waar moet je opletten?

 • Let er bij het bestellen op dat er naast de prijs voor het product ook nog kosten voor de verzending bij komen.
 • Kijk daarnaast goed naar welke kleur/type je bestelt, vaak moet je dat handmatig instellen.
 • Niet alle producten zijn goedkoper in de webwinkels dan in Nederland. Dus blijf altijd vergelijken en neem daar ook de verzendkosten in mee.
 • Lees voor je bestelt eerst de reviews van het product dit om teleurstelling te voorkomen.
 • Wat is jou ervaring met het online bestellen van producten uit China? Bestel je veel uit China?

  6 thoughts on “Tips voor het bestellen bij Chinese webwinkels

   1. Wat jammer dat het stuk was. Het kan inderdaad gebeuren, dat is een risico als het van zover moet komen. Had je dit nog gemeld bij Aliexpress? Vaak krijg je snel je geld terug.

   1. Pakketjes met een waarde tot 22 euro mogen vrij worden ingevoerd. Dus probeer daar altijd onder te blijven als je een product besteld. Je kan wel verschillende producten bestellen waarbij het totaal bedrag hoger is. De producten worden vaak apart geleverd. Als je boven de 22 euro zit moet je omzetbelasting betalen (21%) en soms ook nog douanekosten. Ook kan een bezorgdienst nog extra kosten in rekening brengen. Dus bestel gewoon tot 22 euro per keer en je zit goed.

  1. Mijn vriend noemt me voor de grap wel eens Ali, omdat ik zoveel bij Aliexpress bestel. Het is bij mij tot nu toe goed gegaan. Ik heb alles netjes ontvangen en het bevalt goed. Maar ik bestel vaak kleine dingetjes die makkelijk door de brievenbus passen. Ik bestel vaak dingen voor mij hobby en cadeautjes die al langer op voorhand weet.

   1. Leuk dat je zoveel uit China besteld. Bij kleine dingen gaat het meestal goed en is het vaak de moeite waard om uit China te bestellen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge