Besparen, Uitjes

Vrijmarkt Tips & Tricks

Op 27 april is het Koningsdag. De dag om je overbodige spullen te verkopen op de vrijmarkt. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk spullen kwijt raken en er hopelijk ook nog een leuk zakcentje aan overhouden.
Met deze tips gaat dat zeker lukken!

Presentatie

Presenteer je spullen op een nette manier. Hang kleding op hangers aan een rek of vouw er nette stapels van. Neem als je die hebt, een spiegel mee.

Gooi je spullen niet allemaal op een hoop. Sorteer je spullen, serviesgoed bij het servies en speelgoed bij speelgoed etc.

Maak bij het presenteren van je spullen gebruik van verschillende hoogtes. Gebruik bijvoorbeeld kratten met een kleed erover om hoogte te creëren.

Zorg bij dvd’s en boeken dat alle titels goed zichtbaar zijn en dat iedereen goed bij alle spullen kan. Mensen willen een product graag even vasthouden.

Wat verkoopt goed op de vrijmarkt?

Mijn ervaring op vrijmarkten is dat vooral (kinder)kleding en speelgoed goed verkoopt. Dvd’s en boeken willen ook nog wel, als je ze maar niet te duur prijst. Ga uit van maximaal 1 euro per dvd of boek.

Wat ook heel goed verkoopt zijn flesjes drinken. Verkoop voor 1 euro een flesje water of blikje cola. Het liefst gekoeld, maar anders is het ook prima.

Weer

Helaas is het weer in Nederland nog steeds onvoorspelbaar, dus hou altijd rekening met regen. Zorg altijd voor een dekzeil, zodat je spullen bij regen droog blijven.

Wat neem je mee?

Zorg ervoor dat je voldoende wisselgeld hebt, zodat je de klanten netjes geld terug kunt geven. Zorg voor muntgeld en een paar briefjes van 10 euro. Ook is het fijn als je de klant een (plastic)tasje kunt geven mochten ze daar om vragen.
Neem karton mee om prijzen op te schrijven.

Let ook goed op jezelf, neem voldoende eten en drinken mee en zorg voor passende kleding. En het allerbelangrijkste, heb vooral plezier in het verkopen! Ga er vanuit dat je niks verkoopt, dan valt het altijd mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge