Besparen

Wat heeft de challenge opgeleverd?

De challenge heeft als eerste natuurlijk een legere koelkast en voorraadkast opgeleverd! Daarnaast hebben we geld bespaard door geen boodschappen te doen. Ook heb ik gemerkt dat ik minder tussendoor snoep, omdat ik me nu beter aan de 3 maaltijden per dag hou. Dit is goed voor de lijn en de portemonnee.

Weggooien is zonde

Verder gooien we nu minder eten weg. Ik vergat nog weleens dat we nog producten in de koelkast hadden liggen, en die moest ik dan later weggooien omdat ze over datum waren.

Besparing


Ik schat dat we ongeveer 60 – 70 euro aan boodschappen per week uitgeven normaal gesproken. Daarnaast gaan we meestal wel een keer uiteten of bestellen we wat. Laat ik daar 20 euro voor rekenen. Helaas hebben we die besparing niet gehaald, want we zijn bij de subway geweest.

Maar we hebben wel een besparing van rond de 60 euro gehaald door bijna geen boodschappen te doen. Dat is toch mooi meegenomen. Natuurlijk hebben de producten die ik nog op voorraad had ook geld gekost, maar meestal koop ik die spullen groot in, als ze in de aanbieding zijn.

De voorraadkast ga ik weer aanvullen als er goede aanbiedingen zijn bij de supermarkt. Toevallig heeft de AH komende week hamsterweek dus dat komt helemaal goed.

Door de challenge heb ik gemerkt dat ik toch wel erg graag eet waar ik zin in heb, in plaats van iets te moeten eten. Ik kan natuurlijk gewoon eten waar ik zin in heb en daarbij de voorraad op maken.

Bedankt voor het volgen van de challenge. Ik ga natuurlijk gewoon lekker verder met bloggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge