Opruimen

KonMari Methode ‘Spark Joy’ – deel 1

Op zaterdag ben ik even de stad in geweest om wat boodschappen te doen. Naast nieuwe schoenen voor de bruiloft, heb ik ook het boek ‘Spark Joy’ gekocht van Marie Kondo aka KonMari. Ik ben de laatste tijd veel bezig met het op orde krijgen van ons huis en je hoort zoveel over deze methode dat ik toch wel erg nieuwsgierig was geworden en het boek heb aangeschaft.

Het boek

Van te voren dacht ik dat je vooral heel veel weg moest doen en dat je bijna geen spullen meer zou mogen houden. Gelukkig blijkt dit best mee te vallen. Je mag alles waar je blij van wordt houden, ook als je er even geen doel voor hebt. Het boek is zeer goed te lezen en ik heb het dan ook in 1 dag uitgelezen. Ik vind het een fijn naslagwerk waar goed in stappen wordt uitgelegd hoe je te werk kan gaan. Vooral de praktische voorbeelden van het mooi vouwen van kleding vond ik fijn. Ik ben er nooit een held in geweest en de voorbeelden zijn heel duidelijk.

Mijn plan

Ik wil de komende tijd gaan opruimen aan de hand van deze methode en jullie daar van op de hoogte houden.
Afgelopen zondag heb ik mijn kledingkast weer uitgezocht. In plaats van kleren te verplaatsen en netjes op te vouwen zoals ik vorige keer heb gedaan, heb ik nu echt spullen weggedaan en ook alle beddengoed heb ik uitgezocht.
kledingbak
Het resultaat was 3 vuilniszakken en 5 zakken met kleding/beddengoed wat naar de kledingbak kan. Ook heb ik nu zowaar een paar lege planken in mijn kast. Op dit moment heb ik geen lades in de kast en ik merk toch dat ik die mis. Ook zit er best veel ruimte tussen de planken die nu niet benut wordt. Dat betekent een tripje naar de Ikea binnenkort. Ik hoop trouwens dat ik mijn vriend ook zover kan krijgen zijn helft van de kast op te gaan ruimen, want dat ziet er nu wel heel chaotisch uit. Hopelijk wordt hij aangestoken door mijn ‘opruimdrift’.

De volgende stap

De volgende stap wordt het uitzoeken van alle boeken en dat zijn er best wel wat. In een volgende blog zal ik jullie daar meer over vertellen.

Ken jij de KonMari Methode? En wat zijn jouw ervaringen ermee?

2 thoughts on “KonMari Methode ‘Spark Joy’ – deel 1

  1. Goed bezig geweest zeg! Ik ken de methode maar heb er nog niet mee gewerkt. Misschien moet ik het toch eens doen, ik word soms gek van de hoeveelheid spullen die we hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge