Overige

Tips voor de hitte

De afgelopen dagen is het kwik aan het stijgen. We komen bijna in de buurt van tropische temperaturen. Zelf kan ik niet zo goed tegen de hitte. Voor mij mag het wel iets koeler zijn, doe mij maar 23 – 24 graden.

Om het toch vol te kunnen houden een paar tips:

1. Drink genoeg! Je zweet veel dus verlies je ook meer vocht. Om niet uit te drogen moet je dit weer goed aanvullen. Water is daarvoor nog steeds de beste dorstlesser!

2. Zet je ramen alleen in de avond/nacht open om frisse koelere lucht in je woning te krijgen. Hou overdag tijdens de warmte de ramen dicht en doe je zonnewering ook omlaag om het binnen koel te houden.

3. Eet lekker een waterijsje! Een waterijsje kan je makkelijk zelf maken van aanmaaklimonade. Vul je vormpje, leg het een paar uur in de vriezer en je hebt een lekker ijsje. Lekker en goedkoop!

4. Pak je rust. Het is niet verstandig om in de hitte heel actief bezig te zijn, dus stel je hardlooprondje maar even uit, en hou een siësta.

5. Vergeet niet te eten! Ik heb met warm weer altijd minder eetlust, maar het is toch belangrijk om te blijven eten. Maak eens een koude pasta salade in plaats van warm eten ‘s avonds.

6. Geniet ervan zolang het kan. Het is eigenlijk nooit goed, is het te koud dan willen meer zon en is het warm dan willen we koelte. We moeten er maar gewoon van genieten zolang het er is, want het is zo weer winter!

3 thoughts on “Tips voor de hitte

  1. En gewoon wachten tot het weer koeler wordt ;)… Geduld is een schone zaak :)… Ik merk dat het best afmat, ik kan zelf er niet zo goed tegen, maargoed we zijn veel binnen en proberen het tempo iets lager te leggen om toch wat te doen ;)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge