Persoonlijk, Spaardoelen

Mijn spaardoelen – Update

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik het heb gehad over mijn spaardoelen.

Inmiddels zijn de doelen veranderd. De bruiloft is geweest en we zijn daarbij netjes binnen budget gebleven. We hebben uiteindelijk niet alles zelf hoeven te betalen, wat heel fijn was.

Hierdoor hebben we nog een spaarpotje over die we gebruiken voor de nog te boeken vakantie en de interne verhuizing die we afgelopen week hebben gedaan.

Mijn spaardoelen op dit moment zijn:

Ziekte / Pensioen – 10.000 euro
Als zzp’er moet ik zelf voor mijn pensioen zorgen en ook bij ziekte moet ik dit zelf kunnen opvangen. Ik wil hiervoor een spaarpotje hebben. Mijn eerste doel is 10.000. Ook ben ik op dit moment bezig met het aanvragen van offertes voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het is een dure aangelegenheid zo’n verzekering, maar ik wil toch een vangnet hebben.

Hopelijk vallen de bedragen mee, aangezien ik nog redelijk jong ben. Ik wil namelijk niet afhankelijk zijn van het inkomen van man. Natuurlijk als het echt niet anders kan dan is het zo, maar ik wil het liefst zelf in mijn eigen inkomen kunnen voorzien. En aangezien ik zonder werk waarschijnlijk geen recht heb op bijstand, is het slim om toch zelf iets achter de hand te hebben.

Buffer 10.000 euro
Ik wil graag een buffer van 10.000 hebben. Hiermee kan ik onverwachte uitgaves opvangen en ook de momenten dat ik geen werk heb door komen. Ik heb namelijk ongeveer 3 maanden per jaar geen inkomen en de vaste lasten gaan natuurlijk gewoon door.

Het sparen gaat langzaam op het moment, aangezien ik in de zomer niet werk, maar dat komt vast wel weer goed. Alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen. Het hoeft ook niet in 1 jaar gelukt te zijn, ik mag er van mezelf best een aantal jaren overdoen, als er maar vooruitgang is. En soms moet je nou eenmaal je gespaarde geld uitgeven, dus dan duurt het weer even voor je je doel bereikt hebt.

Waar spaar jij voor?

3 thoughts on “Mijn spaardoelen – Update

    1. Dat ken ik inderdaad. Een broodfonds is ook goede optie, maar is vooral voor als je een kortere periode ziek wordt(max 2 jaar). Het gaat mij vooral om de zekerheid van inkomen voor als ik langdurige ziek zou worden of permanent arbeidsongeschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge