Persoonlijk, Spaardoelen

Mijn spaardoelen

Mijn spaardoelen op dit moment zijn:

Sparen voor mijn bruiloft

Over een tijdje stappen mijn vriend en ik in het huwelijksbootje. We willen een leuk feest geven en vinden het prima om daar geld voor uit te geven. Op dit moment zijn we daarom druk aan het sparen. Trouwen doen we hopelijk maar 1x, dus daar willen we dan ook een mooie dag van maken!

We willen alle kosten van te voren kunnen betalen, en niet afhankelijke moeten zijn van eventuele giften van gasten. Ook wil ik niet voor een bruiloft geld lenen. Dan maar langer wachten tot we het bedrag wel bij elkaar gespaard hebben.

Sparen voor mijn pensioen

Omdat ik werkzaam ben als zzp’er, ben ik zelf verantwoordelijk voor een pensioen. Ik probeer elke maand 200 euro te sparen voor mijn pensioen. Hopelijk blijft dit lukken en is dit genoeg voor als ik mag stoppen met werken op m’n 70ste.
Op dit moment spaar ik in eigen beheer. Dit is niet de voordeligste manier van sparen, maar voelt voor mij op dit moment fijn. Ik kan dan namelijk helemaal zelf bepalen wat er met mijn geld gebeurt. En mocht ik ooit in geldnood zitten dan kan ik er zo bij.

Sparen voor ziekte

Als zzp’er ben je niet standaard verzekerd tegen ziekte, dus ook daar moet ik voor sparen. Je zou hiervoor wel een arbeidsongeschiktheidsverzerking (AOV) kunnen afsluiten, maar die lopen gauw in de honderden euro’s per maand aan premies.
Dat is voor mij op dit moment niet te doen. Daarom heb ik besloten om ook hiervoor 200 euro per maand zelf te gaan sparen. Hiermee ben ik net begonnen dus die pot moet nog gevuld gaan worden.

Sparen voor de algemene buffer

Op de algemene buffer spaar ik om op vakantie te kunnen. Aangezien ik geen vakantiegeld ontvang en als ik niet werk, ik niks verdien, moet ik daarvoor sparen.
Verder spaar ik voor onverwachte kosten zoals apparaten die kapot gaan of onverwachte rekeningen. Op dit moment gaat het sparen voor de bruiloft even voor en komt daar niks bij.

Wat zijn jullie spaardoelen?

Volg ‘GeldVoorNop’ met Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge