Persoonlijk

We willen nieuwe meubels aanschaffen

Al een tijdje willen we graag onze meubels vernieuwen. De meeste meubels zijn nog van toen we net gingen samenwonen. Dit was bijna 5 jaar geleden. We hebben toen bijna alles bij de kringloop gekocht en we zijn nu wel toe aan wat nieuwers.

Onze bank hebben we 3 jaar geleden nieuw gekocht, maar hij is al een paar keer doorgezakt. Dit hebben we steeds laten maken, maar daar zijn we eigenlijk wel klaar mee. Dus we zijn ons aan het oriënteren op een nieuwe bank.

De eettafel


Onze eettafel komt van de kringloop en is echt aan vervanging toe. We zijn al een paar keer op jacht geweest naar een nieuwe tafel, alleen lopen we steeds tegen een probleem aan: de stoelen. Mijn man is namelijk bijna 30 cm groter dan ik en heeft een andere hoogte nodig. Helaas is dat bijna niet te vinden. Of komt hij dan met z’n knieën tegen de tafel aan. We zijn er daardoor nog steeds niet uit wat we precies willen. Ik wil liever geen ‘bar’ tafel en stoelen, want dat vind ik niet fijn zitten. Geef mij maar een gewone stoel waarbij mijn voeten gewoon op de grond kunnen staan.

De kosten

Daarnaast houden de prijzen ons ook wel tegen. We vinden de ikea prijzen nog te doen, maar om meer dan 1000 euro voor een tafel uit te gaan geven en nog honderden euro’s voor stoelen vind ik zonde. Op dit moment zitten we ook niet zoveel aan de eettafel, maar misschien veranderd dit wel als we een mooie tafel hebben.

Ik denk dat we maar gewoon rond moeten kijken, en als we iets zien wat bevalt, eerst eens kijken op marktplaats of we het daar voor een leuk prijsje tegen komen. Wie niet waagt, wie niet wint!

Koop jij je meubels nieuw of tweedehands?

4 thoughts on “We willen nieuwe meubels aanschaffen

  1. Wat hebben jullie een pech met die bank, pas drie jaar oud en al meerdere keren doorgezakt? Valt dat niet onder de garantie? Of was hij tweedehands?
    De meeste van mijn meubels zijn tweedehands. Mijn bank kocht ik acht jaar geleden bij de kringloop en is nog steeds prima, al begint de stof wel wat kaal te worden. Ben daarom al twee jaar een beetje aan het uitkijken naar vervanging, maar ik vind de meeste banken ‘van nu’ niet mooi: het zijn vaak van die cremekleurige of grijze enorme inzak wegplof banken en ik hou meer van banken met een duidelijke vorm, waar je goed rechtop op kan zitten, met ranke pootjes. En die mag dan best okergeel zijn of donderblauw. Ik hoop via Marktplaats een soort tweedehands Leoluxbank te vinden in de omgeving. Eettafel heb ik zelf ontworpen en laten maken, de stoelen zijn eenvoudige houten kantoorstoelen die heerlijk zitten. Eerlijk gezegd vind ik zelf interieurs waaruit persoonlijkheid blijkt een stuk aantrekkelijker van die duizendineendozijn VT-Wonen geïnspireerde inrichtingen met wit en pitriet en stoffen eetkamerstoelen en onaangestoken decoratieve stompkaarsen en glazen potten waar in grijze krulletters ‘Maison antique Basque troelala’ op staat. U kent het wel 🙂

  2. Het valt wel onder garantie, we hebben zelfs extra garantie erbij gekocht, maar we zijn er wel klaar mee dat we steeds moeten bellen en vrij moeten nemen zodat er iemand kan komen om het even op te lappen. Echt goed maken hebben ze dus niet gedaan anders was het niet 3x achter elkaar mis. Misschien dat we nog 1x bellen, maar wat mij betreft mag er een nieuwe komen.
    Leuk dat je je eigen eettafel hebt ontworpen! Dat is best wel een goed idee eigenlijk!

  3. Meubels (en apparatuur) moeten een dusdanige kwaliteit hebben dat het niet nodig is om extra garantie bij te kopen. Zou ik nooit doen.
    Waarom kopen jullie geen verschillende stoelen bij een eettafel? De helft op jouw mans hoogte en de helft op jouw hoogte. Dan behoud je toch enige eenheid en kun je beiden lekker zitten.

  4. Dat is inderdaad een goed idee, alleen zitten we dan nog wel met de hoogte. Ik wil namelijk niet op een barkruk komen te zitten. Ik wil graag mijn voeten op de grond kunnen zetten. En als mijn vriend dan een lagere stoel moet hebben om niet tegen de bovenkant van de tafel te komen dan zit hij met z’n benen die te lang zijn. We moeten maar goed verder zoeken en als we een geschikte tafel hebben gevonden er verschillende stoelen bij kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge