Recepten

Budget recept: Gado Gado

Ik ben gek op Gado Gado. Ik bestel het dan ook vaak als ik bij de Chinees ga eten. Aangezien uit eten gaan niet al te goed is voor de portemonnee zijn we het ook thuis zelf gaan maken. Hierbij mijn Gado Gado recept!

Benodigdheden voor 4 personen:

 • 1 pak witte rijst 400 gram (€0,52)
 • 500 gram wortels (€0,38)
 • 125 gram taugé (€1,00)
 • 1 spitskool (€1,59)
 • 250 gram champignons (€0,86)
 • 200 gram Satesaus (€0,56 AH basic / €0,87 Wijko*)
 • 1 zak Cassave Kroepoek (€0,56)
 • Seroendeng naar smaak (€0,10)
 • *Ik vind Wijko Satesaus het lekkerste dus kies ik meestal voor Wijko. Eventueel kan je ook nog sperziebonen toevoegen.

  Stap 1:

  Snijd de groentes in kleine stukjes en kook de wortels en spitskool in een ruime pan met kokend water. Voeg de Taugé pas tegen het eind toe.

  Stap 2:

  Bak de champignons in een koekenpan met olijfolie. Zet deze daarna apart.

  Stap 3:

  Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat de rijst goed uitstomen.
  satesaus

  Stap 4:

  Bereid de satésaus volgens de verpakking en blijf goed roeren!
  Bord opmaken

  Stap 5:

  Maak de borden op, begin met de rijst en doe daarna de groentes boven op de rijst. Verdeel vervolgens de satesaus ruim over de borden en voeg om het geheel af te maken nog wat Seroendeng en Kroepoek toe!

  Eet smakelijk!

  2 thoughts on “Budget recept: Gado Gado

  1. Lekker! Ik maak het met zilvervliesrijst, een pak sperziebonen uit de diepvries, rode paprika, een halve komkommer en paar winterpenen, die ik toch in huis heb als snackgroente. Daar kan ik dan twee of drie keer van eten. Als ‘pindasaus’ gebruik ik de 100% pindakaas van AH, dat bestaat uit gewoon alleen maar pinda’s zonder suiker en andere toevoegingen. Als het eten klaar ik dan zwier ik een eetlepel pindakaas over het gerecht. Deze pindakaas is duurder dan een bakje kant-en-klare pindasaus maar je hebt er maar een eetlepel van nodig en het is niet zo nat dat de groenten verdrinken, daar houd ik niet van. En dan een hard gekookte eitje erbij. Ik zal het ook eens met champignons en tauge proberen.

   1. Komkommer erbij is inderdaad ook erg lekker! Ik ben een rare, ik vind namelijk pindakaas niet lekker maar satésaus wel.. heel gek.. dus ik hou het maar bij mijn wijko.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge