Uitjes

Uitje: Openbare bibliotheek Amsterdam OBA

De Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) heeft een prachtige Centrale Bibliotheek. Deze bibliotheek is vlakbij het Amsterdam CS.
Ik kom er zelf regelmatig om leuke boeken uit te zoeken en om van het mooie uitzicht te genieten!

7 verdiepingen
De bibliotheek heeft maar liefst 7 verdiepingen. Gelukkig zijn er roltrappen en (hele) snelle liften. In de entree staat een piano, waar pianisten vrij hun kunsten kunnen laten horen. Verder is er een prachtige kinderafdeling, een restaurant met dakterras, prachtig uitzicht, een theaterzaal en zijn er natuurlijk ontzettend veel boeken!

Lezen en studeren
Er zijn verschillende plekken om te studeren, waaronder ook aparte ruimtes om niet afgeleid te worden. Daarnaast kan je gebruik maken van computers om aan te werken. Voor leden van de bibliotheek is de wifi gratis. Naast studeren kan je ook gewoon lekker lezen in het leescafé, of in een fijne, comfortabele stoel.

Exposities
Er is een expositieruimte waar je gratis naar tentoonstellingen kunt kijken. Op dit moment is daar de expositie ‘Modemuze’ te zien.
Deze expositie gaat over 12 mode- en kostuumcollecties van Nederlandse musea.
Op de kinderafdeling is het ‘Muizenhuis’ te zien. Dit is een muizenhuis van bijna 2 bij 3 meter met meer dan 100 kamers. Erg leuk!

De OBA is elke dag geopend van 10:00 tot 22:00, met uitzondering van nationale feestdagen.
Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

Kijk voor meer informatie op www.oba.nl

Volg ‘GeldVoorNop’ met Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge