Uitjes

Uitje: 20 mei dag van de bouw

Op 20 mei wordt de ‘dag van de bouw’ georganiseerd. Je kan door heel Nederland kijken bij verschillende projecten.
Op www.debouwmaakthet.nl vind je per provincie alle projecten die mee doen.

Ik haal er een paar projecten voor je uit:

Utrecht

In Leidsche Rijn wordt een nieuw centrum gebouwd met horeca, winkels en meer dan 700 woningen. Op de dag van de bouw kan je met een golfkar rijden over het terrein langs alle gebouwen. Kinderen kunnen zelf ook aan de slag en er zijn filmpjes van de bouw te zien.

Het stationsgebied rond Utrecht Centraal is ook open voor bezichtiging. Zo kan er een kijkje genomen worden bij de bouw van de grootste fietsenstalling ter wereld onder het stationsplein en bij de bouw van een parkeergarage.

Noord-Holland

In Amsterdam is de GVB Rail Service open. Er zijn demonstraties en presentaties over het werk wat ze doen. Bijvoorbeeld het onderhouden van de verschillende tramrails en stations. Voor deze locatie moet je je van te voren aanmelden. GVB Rail Service aanmelden

Verder kan je kijken bij de verbouwing/renovatie van het voormalig v&d gebouw in de Kalverstraat. Het gebouw wordt weer in oude glorie hersteld.

Zuid-Holland

In Waddinxveen wordt het gemeentehuis gerenoveerd. Er zijn deze dag bouwers, installateurs en adviseurs aanwezig om uitleg te geven over hun werkzaamheden aan het gebouw. Ook zijn er verschillende kraampjes waar uitleg wordt gegeven over de inrichting en de duurzaamheid van het gebouw. Voor kinderen is er een speurtocht en een springkussen.

Noord-Brabant

In Eindhoven wordt Klooster Eikenburg omgebouwd tot 70 sociale huurwoningen. Er worden verschillende duurzame technieken toegepast. Voor meer informatie: Klooster Eikenburg

Voor meer projecten kijk op www.debouwmaakthet.nl

Volg ‘GeldVoorNop’ met Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge