Uitjes

Uitje: Castellum Hoge Woerd

Castellum Hoge Woerd is een moderne versie van een Romeins Fort in Utrecht. In dit fort zijn een museum, theater, restaurant en stallen met verschillende dieren gevestigd. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht en je kan helemaal rondom het fort lopen.
castellum

Museum

In het museum is een de tentoonstelling ‘3000 jaar wonen en werken’ te zien. Hierin wordt de ontwikkeling van de samenleving van de prehistorie tot nu uitgelegd. Ook worden er verschillende archeologische technieken uitlegd en zijn er verschillende voorwerpen te zien.

Daarnaast staat het Romeinse Schip ‘Meern 1’, dat in Leidsche Rijn gevonden is tentoongesteld. Verder is het mogelijk om verschillende rondleidingen te volgen.

Aankomende activiteit:
28 juni: Spelen met water. Kom het Aquaductenspel spelen. Leer hoe de Romeinen water over grote afstanden vervoerde. De activiteit kost 2 euro.

Voor meer informatie over het museum: Museum Hoge Woerd

Theater

Elke week zijn er meerdere voorstellingen te zien in het theater. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er leuke voorstellingen. Kijk voor het programma op Podium Hoge Woerd

Steede

Er zijn in het fort meerdere verblijven voor dieren. Er zijn koeien,varkens, geiten en schapen te zien. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd. Ook is er een leuke speeltuin en een mooie stadstuin om te bekijken.

Voor meer informatie over de Steede: Steede Hoge Woerd

Restaurant

In het restaurant worden dagelijks Italiaanse gerechten geserveerd. Ook kan je er lekker buiten zitten en genieten van het fort en het mooi weer.

Adres: Hoge Woerdplein 1
3454 PB De Meern

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. De toegang is gratis. Voor de voorstellingen in het theater is het kopen van toegangskaarten verplicht.

Castellum Hoge Woerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge